מיזם הקמת גגות ירוקים על מבני ציבור מתרחב

גגות ירוקים מיטיבים עם הסביבה ועם הקהילה ומחדדים את חשיבות טיפוח הזיקה בין האדם לטבע ואת מחויבותנו לטבע ואיש לרעהו

סיפור זה קשור ל:

תגיות

שתפו את הסיפור:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Home » סביבה, טבע עירוני וחברה » מיזם הקמת גגות ירוקים על מבני ציבור מתרחב

מיזם הקמת גגות ירוקים על מבני ציבור מתרחב

בהמשך למיפוי מבני ציבור שעליהם ניתן להקים גג ירוק, לרבות סדרת בדיקות המוודאות את שהגגות עומדים בדרישות חוזק המבנה ובטיחותו, החל צוות 2030 בשיתוף אגפי העירייה (הנדסה, נכסים, בנייה ציבורית, תשתיות עירוניות, מנהל תקס"י, אדריכלים ומתכנני נוף) בהקמת עוד מספר גגות חקלאיים:

  • גג מרכז לתושב: זהו שלב ב' במיזם שהחל לפני שנה, בשיתוף מרכז קדס לגגות ירוקים – הקמת גג הדגמה ירוק על גג מרכז השירות לתושב. בשלב זה הכוונה להרחיב את הפרויקט ולנצל את מאפייני האקלים, כדי להוסיף לגג הירוק, החקלאי, גם גג חום, שצמחייתו ניזונה ממי גשמים בלבד, ותפקידו למשוך בעלי חיים. מצע הגידול שלו הוא קרקע טבעית, והצמחייה המקומית שניתן לשתול בו היא פרחי בר וגיאופיטים, שפורחים בסתיו ובאביב, או צמחייה רב-שנתית חסכנית. בד בבד יוקם גם מתחם מרוצף בעץ (דֵּק), בשילוב הצללה ומטפסים מקומיים, שיאפשר לפוקדים את הגג (תושבים, עובדים, תלמידים ועוד) פעילות פנאי ומנוחה. הגג משקיף לנוף הייחודי של הנמל ועיר תחתית.  
GreenRoof Haifa
unsplush.co @Andrej Lišakov
  • גג ירוק מבנה הפירמידה: הפירמידה משמשת אכסנייה לאמנים וליוצרים מקומיים,  ומיזמי האמנות הנערכים בה מושכים מבקרים מחיפה ומכל הארץ. בשנים האחרונות עובר האזור כולו תהליך התחדשות עירונית. במרחק הליכה ממנה, מעל לשוק הפשפשים המושך המונים בסופי שבוע, נבנתה שכונת מגורים חדשה, ובהמשך הרחוב יש מרכז לבעלי צרכים מיוחדים. הגג הירוק שיוקם בה ישמש לפעילויות תרבות, למופעים ואולי אף כבית קפה. הוא ישרת את תושבי השכונה, את האמנים שסדנאותיהם נמצאות במבנה ואת באי המרכז לצרכים מיוחדים שישתלבו בטיפוחו ובתחזוקתו. מבנה הפירמידה נמצא בוואדי סאליב, כשלעצמו אתר התופס מקום נכבד בתולדות העיר חיפה. מהפירמידה יש תצפית מעניינת אל הנמל, אל מבני עבר בוואדי סאליב ואל שוק תלפיות המתחדש.
  • מרפסת הידרופונית בית מילר: בית מילר הוא מרכז קהילתי שוקק חיים המושך אליו מגוון קהלים; בשעות הבוקר פוקדים אותו תלמידים ובני הגיל השלישי, המגיעים לתחזק את הגג ההידרופוני, ואחר הצהריים בני נוער נהנים ממגוון חוגים. את המקום מפעילה עיריית חיפה בשיתוף עם ארגון רוטרי. לפני כשנה הוקמה בקומה הראשונה גינה הידרופונית, ולאחרונה הוקמה בסיוע חיפה 2030 מרפסת עם תצפית מרהיבה ומגוון אמצעים לגידול הידרופוני. המרפסת משקיפה על נוף הוואדי ועל גן החיות ומשתלבת היטב במגוון הצומח האופייני לכרמל. מנהל בית מילר, משה בכר, סיפר ש"לפני מספר שבועות ביצענו שתילה ראשונה בהשתתפות בני הנוער. הם לקחו חלק בחגיגת השתילה, קיבלו הדרכה בנושא ההידרופוניקה ולקחו על עצמם להעביר אותה לבאי המרכז". במהלך חודש מרץ מתוכננת במעמד ראש העיר, ד"ר עינת קליש רותם, השקה חגיגית של המרפסת, שתשמש מרכז הדרכה להידרופוניקה לתלמידים מבתי הספר שבאזור.
Unsplush.com @lalaus

עוד סיפורים

קבלו את המגזין חיפה 2030 לתיבת הדואר שלכם עכשיו

לאן חיפה הולכת בעשור הזה? רוצים לדעת באמת? מוזמנים להכניס את האימייל שלכם, לקבל את המגזין של חיפה 2030 ולקרוא על החזון, על תכניות העבודה שבקנה ועל עבודות ההתחדשות שממש עכשיו כבר בעיצומן.

כל הזכויות שמורות לעיריית חיפה 2021 - 2022

דילוג לתוכן