קריית אליעזר נוסדה בראשית שנות ה-50 כשכונת פועלים, בעיקר עובדי נמל, רובם עולים מיוון ומרומניה. היא תוכננה כשדרות של שיכונים ובמרכזן שדרה מרכזית ירוקה, רחבת ידיים ופתוחה לציבור, המזמינה להליכה קלילה ונעימה לרוחבה ולאורכה. לשכונה מקום חשוב בהיסטוריה החיפאית, קודם כול כביתו של האצטדיון האגדי ששירת את שתי הקבוצות הבכירות של העיר. בשנים האחרונות היא עוברת תהליכי התחדשות מואצים בהיבטי הבינוי, מרקם האוכלוסייה והפעילות החברתית המתנהלת בה.

התנועה הכללית של מעבר מרכז הכובד העירוני מהכרמל לכיוון העיר התחתית ושכונות החוף לא פוסחת על קריית אליעזר. בשנים האחרונות מאיצים מספר מהלכים את התחדשות השכונה. זרם של משפחות צעירות רבות המגיעות אליה בעקבות פרויקט המגורים שנבנה על שטח האצטדיון הביא לשינוי בתמהיל השכונה המתבגרת והמזדקנת. המרכז המסחרי מאירהוף – הלב הכלכלי של השכונה – גם הוא נמצא בתהליך התחדשות ומתיחת פנים, הנעשה בהובלת העירייה ובשיתוף הסוחרים והתושבים. יוזמות חברתיות רבות החלו פועלות בה – פעילות למשפחות כדוגמת הורים במרכז של שותפות חיפה-בוסטון, כפרי הסטודנטים של עמותת ארץ-עיר, התחדשות עירונית בליווי המדינה וגורמים חברתיים מבית ביתא ועוד.
לאורך כל שנותיה נשאה קריית אליעזר צביון של שכונה קהילתית עם תכנון מוצלח של מרחבים ציבוריים, כמו הטיילת החוצה אותה לאורכה והמרכז המסחרי, אבל מרכז קהילתי של ממש מעולם לא קם בה. לא אחת במהלך השנים פנו התושבים לעירייה וביקשו שתאתר חלל שיאפשר להם להיפגש, ליצור וליזום – מקום משלהם. בעזרת הרוח הגבית של האגף לקהילה וצוות פרויקטים, שדחפו את שיפוץ המבנה, ובשיתוף פעולה הדוק עם שחף לוי יועץ הקהילה של חיפה 2030, התגשמה בחג החנוכה האחרון משאלתם, ובסמוך למרכז המסחרי נחנך המרכז הקהילתי החדש, ואנחנו מאמינים שיהפוך ללב הפועם של השכונה.
המרכז מצטרף למבנים עירוניים אחרים בשכונה הנמצאים בתהליך פיתוח, כמו הספרייה העירונית והמרכז המסחרי. כל אלה ימשיכו ויחזקו את מגמת הצמיחה החיובית שלה. אין זה מהלך אקראי, אלא תפיסת מדיניות. ובכוונת העירייה לשתף תושבים בפעולות רחבות היקף שמתכננים לבצע במרחב החיים שלהם. כחלק ממהותו של המרכז הקהילתי החדש יוזמנו תושבי השכונה למפגשי חשיבה ותכנון באשר לתכנים והמענים בו, ואנו מזמינים את כל התושבים לקחת בהם חלק.